26 април, 2024

Acer туко що анонсира четири нови Chromebook устройства с иновативни технологии, издръжливи конструкции и редица функции, които ги оптимизират за образователни среди.

Джеймс Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти за бизнеса в Acer Inc, коментира:

„Популярността на Chromebook устройствата продължава да расте благодарение на надеждните функции в образователния пакет Chrome Education Upgrade, наред с иновациите в дизайна, функциите и технологиите на новите модели. Новите Chromebook решения на Acer предоставят основните технологии, необходими на учениците за успех в училище, като едновременно с това осигуряват мощно средство, с помощта на което учители и администратори да подготвят часовете си и управляват информационната инфраструктура.”

Chrome Education Upgrade и Zero Touch Enrollment за максимално улесняване на Обучението

С образователния пакет Chrome Education учители и администратори биха могли да се възползват от пълната функционалност на Chromebook устройствата и Chrome OS, за да осигурят надеждно обучение на учениците. Заедно с това, ИТ отделите лесно могат да ги управляват по метода Zero-touch enrollment, като устройствата автоматично ще инсталират целия необходим софтуер веднага щом крайните потребители ги свържат към интернет.

Photo Credits: Smarkethink

Издръжлива конструкция

Четирите нови Chromebook устройства са разработени, за да издържат на предизвикателствата в училищната среда, като са оборудвани с удароустойчива конструкция. Устройствата притежават ударопоглъщащи предпазители и подсилена конструкция, които ги защитават от падане от височина до 122 cm и издържат при сила на натиск до 60 kg. Екраните на Chromebook устройствата могат да бъдат отваряни до 180 градуса. Уникалната дренажна система, вградена в клавиатурата, спомага да се защитят вътрешните компоненти от инцидентно разливане на вода.

Chromebook Spin 311, Chromebook 512 и Chromebook 511 на Acer разполагат и с механично застопорени бутони, които ще затруднят учениците, ако се опитат да ги отстранят, но това не ги прави по-трудни за поправка или смяна от ИТ администраторите. Широките монтажни скоби и подсилените входно-изходни портове също предотвратяват бързото износване при регулярна употреба.

Еко функции, сред които тъчпад OceanGlass

Всички четири нови Chromebook устройства разполагат с уникален тъчпад OceanGlass™ , произведен изцяло от пластмасови отпадъци, събрани от Световния океан. Рециклирането на тази пластмаса не само спомага за намаляване количеството на отпадъците, но и придава стъклена текстура на тъчпада и осигурява бързата му реакция при работа.

Заедно с това, три от новите модели – Chromebook Spin 311, Chromebook 512 и Chromebook 511 на Acer – интегрират рециклирана (PCR) пластмаса в конструкцията си, което допълнително подчертава отдадеността на Acer на екологичната кауза.

Chromebook 512 на Acer — по-високият екран увеличава производителността

Chromebook 512 (C852) на Acer разполага с 12-инчов екран със съотношение 3:2, което увеличава производителността на работа благодарение на 18% по-високото вертикално пространство в сравнение със също толкова широк екран със съотношение 16:9. Това означава, че учениците могат да разглеждат по-голяма част от текстови документи, карти, изображения и други учебни задачи, преди да е необходимо да превъртят надолу. Лаптопът се предлага и със сензорен екран, разпознаващ множество жестове.

Новият Chromebook предоставя отлични условия за дистанционно обучение с помощта на двата си вградени микрофона, както и на уебкамера с редуциране на шума чрез изкуствен интелект (TNR технология). Наред с това, филтър, пропускащ инфрачервена светлина в модула на камерата, спомага да се намалят до минимум фоновите отблясъци.

Работещият с новия процесор на Intel ® от серия N модел Chromebook 512 (C852) осигурява висока производителност и издръжливост на батерията (12 часа).

Chromebook 511 — класическа компактна конструкция, обезопасена за малки ученици

Моделът Chromebook 511 (C734/C734T) на Acer е 11,6-инчово устройство, което се предлага или със стандартен, или със сензорен екран с компактна, издръжлива конструкция. Новият модел също така е безопасен и подходящ дори за най-малките ученици, защото има пластмасови покрития и отговаря на стандартите за безопасност на играчките ASTM F963-16 и UL/IEC 60950-1 .

Chromebook 511 на Acer предоставя издръжливост на батерията до 12 часа, както и висока производителност, тъй като е захранван от процесорите на Intel ® от серия N. За нуждите на дистанционното обучение лаптопът е оборудван с два микрофона и намаляваща отблясъците HD уебкамера. TNR технологията спомага за увеличаване качеството на видеото, особено в условия на ниска осветеност.

Photo Credits: Smarkethink

Chromebook 314 — голям, 14-инчов екран

Идеален за администратори, учители и по-големи ученици, за които е необходимо да извършват множество задачи едновременно, Chromebook 314 (C934/C934T) на Acer разполага с голям, 14-инчов сензорен екран с разделителна способност FHD и IPS матрица с тесни, 8,1-милиметрови странични рамки и компактна конструкция.

Покритието против отблясъци на екрана позволява с лаптопа да се работи в условия на висока осветеност, а екранът е наличен също със сензорна опция.

С помощта на Chromebook 314  учениците и учителите ще работят успешно с безжична свързаност чрез технологията Wi-Fi 6 (Gig+) на Intel ® със скорости, до 3 пъти по-високи от предоставяните от технологията Wi-Fi 5.

Chromebook Spin 311 на Acer — хибридно устройство с издръжлива батерия

Предназначеният за ученици от 1-и до 12-и клас Chromebook 311 (R722T/R723T) на Acer е хибридно, издръжливо устройство, което е оптимизирано за обучение навсякъде. Сензорният 11,6-инчов екран с бърза реакция е защитен с антимикробна технология (Antimicrobial Corning Gorilla Glass) със сребърни йони, устойчиви срещу неприятни миризми и причиняващи петна микроорганизми.

Две панти, които могат да се ротират до 360 градуса, позволяват работа с устройството в четири режима, сред които като лаптоп при нужда от писане, или в режим на презентация за работа в малки групи.

Процесорът MediaTek MT8183 осигурява достатъчна производителност за обучение и допринася за високата издръжливост на батерията до 15 часа. HD уебкамерата разполага с капак, който се поставя върху нея след обаждане за допълнителна безопасност.

Отличната свързаност на Chromebook 311 се осигурява от Wi-fi 6 и технология Bluetooth 5.2 (R723T) или Wi-Fi 5 и Bluetooth 4.2 (R722T), в зависимост от конфигурацията.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International