25 април, 2024

Нова извънбандова актуализация беше пусната от Microsoft. Целта ѝ беше да поправи някои проблеми, причинени от месечния цикъл на корекция на Patch от миналата седмица.

Някои реконструкции свързани със сигурността бяха предоставени в актуализацията от месец Януари в Windows 11 и Windows 10. Неочаквано обаче възникнаха проблеми свързани с рестартиране на домейн контролера и VPN връзките.

Най-големият проблем беше блокирането по време на зареждане на Windows Server 2012, докато някои други версии имаха повредени Windows VPN клиенти. Не само това, но някои твърди драйвери се появиха като RAW формат или неизползваеми. Голям брой ИТ администратори бяха принудени да върнат предишните актуализации, като това превърна много сървъри изключително уязвими.

ИТ администраторите получават достъп до каталога за актуализации на Microsoft, като имат възможността да зареждат услугите за актуализиране на Windows Server. Въпреки тази възможност, администраторите са в ситуация, в която трябва ръчно да изтеглят и зареждат актуализацията на OOB, тъй като тя не е включена в каталога на WSUS. В Twitter страницата си, Windows Update публикува:

„Издадена е извън лентова актуализация за справяне с проблеми, свързани с VPN свързаността, рестартирането на контролерите на домейн на Windows Server, неуспешните опити за стартиране на виртуалната машина и отказите на преносим носител, форматиран с ReFS.“

Въпреки всичко това, ако щракнете върху иконата на Windows Update на вашия компютър, може да намерите някои от тези корекции, налични за Windows 11 и Windows 10 като незадължителна актуализация.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International