25 април, 2024

Най-големият виртуален зимен фестивал в света отвори врати за публиката на 23 декември, за да предостави едно вълнуващо изживяване по време на коледните празници в света на Minecraft.

Зимният свят на Nvidia RTX, поръчан от Nvidia и изграден от световния строител на Minecraft, Ушио Токура, ще даде на семействата по целия свят празнично, потапящо изживяване. Компанията също така ще предложи възможност за набиране на средства за благотворителния партньор на Nvidia, Great Ormond Street Hospital Children’s Charity.

Използвайки графичния процесор GeForce RTX на Nvidia, проследяването на лъчи в реално време симулира зашеметяващо физическото поведение на светлината, използвайки отражения, сенки и други реалистични светлинни ефекти, които да помогнат на потребителите да се пренесат в изцяло нов виртуален свят.

Този свят включва влакчета в увеселителен парк, коледно селище, езеро за кънки на лед, пощенска услуга за пингвини и палатка в зоологическа градина, с сюжетни линии и куестове за игра.

Покривайки площ от 155 000 квадратни метра, виртуалната страна на чудесата е 4 пъти по-голяма от най-големия реален коледен базар в Австрия. Това отнело на Ушио Токура повече от 300 часа, за да завърши проекта.

Светът също така предлага пълно възстановяване на сградата на болницата Great Ormond Street Hospital (GOSH). Посетителите на възстановката ще могат да дарят средства чрез QR код, за да допринесат за инициативата „Дом за Коледа“. Лиз Тейт, директор по набиране на средства в GOSH Charity, казва:

„Развълнувани сме да си партнираме с Nvidia, която създаде това невероятно изживяване за всички семейства по целия свят. Толкова сме благодарни на посетителите и даренията им в тази невероятно празнична зимна страна на чудесата. Всяко дете трябва да има шанса да бъде у дома със семействата си за Коледа, като дарите средства за благотворителната организация за деца от болницата Great Ormond Street тази Коледа. Средства ще допринесат финансирането на жизненоважни ресурси, които могат да помогнат на тежко болните деца да се доближат една крачка по-близо до дома.”

Семействата могат да изтеглят Nvidia RTX Winter World в Minecraft сега на planetminecraft.com.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International