20 април, 2024

В продължение на няколко седмици компаниите няма да могат да използват Kronos. Причината е, че Ultimate Kronos Group бе засегната от атака на ransomware. Нейните клиенти нямат достъп до обработката ведомостта за заплатите, графиците и управлението на работната сила.

Всъщност Kronos Workforce Central също е поразена от атаката. Компанията предлага инструменти за индустрии с цел да им помогнат да управляват работната сила на облачната платформа. Той съдържа още набор от решения за управление на работно време и присъствие, управление на отсъствията, планиране и други.

Kronos съветва клиентите си да търсят алтернатива за управление на работната сила, докато той се ориентира в тази ситуация и намира решение. Някои от високопрофилните клиенти, които използват системите на Kronos, са Tesla, Puma, YMCA и други.

Компанията разбра за проблема в събота вечерта, след което обяви, че може да отнеме няколко седмици, докато проблемът бъде отстранен. Те не дадоха повече информация кога ще бъде решена ситуацията.

Според публикацията на вицепрезидента в UKG, Боб Хюз, има още услуги, засегнати от атаката, като Healthcare Extensions, UKG TeleStaff и Banking Scheduling Solution.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor