19 април, 2024

Изискванията за хората, които притежават Blockchain умения са високи. Поради многобройните области, където може да се приложи, необходимо е да бъдат наети само тези, които имат уменията да навигират тази нова технология. Разбира се, както при всички други фантастични възможности за работа, не всеки е готов за тях. Трябва да притежавате или да придобиете уменията, които да ви отвличат и да накарат работодателят да ви се довери и да инвестира във вас.

Кой наема? 

Преди всичко, нека да проучим кои са тези потенциални работодатели. Има четири значими играча в крипто пазара на труда. Това са:

Индустриите – това са големите компании като банки, счетоводни фирми, нефт и газ, застраховки, търговци на дребно, както и всички адвокатски кантори, които искат да бъдат в крак с технологиите.

Стартиращите фирми – това са независимите бизнеси и продукти, създадени след изобретяването на Blockchain.

Технологичните фирми – това са компаниите, които ще претърпят най-големи загуби, в случай че Blockchain превземе света. Докато се опитват да преминат към децентрализираната система, те имат нужда от целият опит, който биха могли да съберат.

Правителствата – много правителства наемат крипто ехсперти, за да ги съветват. Някои правителства са добре настроени към Blockchain, тъй като има доста привилегии. Blockchain професионалистите са изключително търсени.

Кариерни възможности в Blockchain 

Ако се чудите какви са тези професии и кариери и дали са налични, ние ще ви разясним какво представляват те:

Blockchain Разработчик

Blockchain разработчиците, които имат опит да помагат на компаниите при изследването на Blockchain платформите, са изключително търсени. В момента това е може би най-продаваният кариерен път, защото хората нямат търпение да разберат всички привилегии, които Blockchain предлага. Тези хора изискват абсолютно внимание към детайлите, тъй като позицията, която заемат притежава висок ранг.

Blockchain разработчиците са програмисти, които създават апликации за blockchain. Обикновено те имат много опит в работата със C++, Python и JavaScript преди да станат Blockchain разработчици.

Архитект на Blockchain решения 

Архитектът на BlockChain решения има отговорността да проектира, възлага и свързва компоненти на BlockChain решение с експерти от екипа, като разработчици, мрежови администратори, UX дизайнери и IT операции, които трябва да разработят, за да завършат Blockchain решенията.

Мениджър на BlockChain проекти 

Този човек е отговорен за свързването на Blockchain проекти с експерти, чието задължение е да разработват решения за BlockChain. Мениджърите на BlockChain проекти, трябва да притежават уменията на традиционният (облачен) мениджър на проекти. Също така, те трябва добре да овладеят техническата част, за да разберат технологията напълно. Друга важна способност, която трябва да притежават са отличните комуникационни умения – това е значимо, когато се обръщат към работници, които нямат досег с техниката в работата си, когато предоставят полезни актуализации или когато се опитват да получат ресурси от по-висши органи.

Blockchain UX дизайнер 

С внедряването на BlockChain в толкова много индустрии, дизайнът и интерфейсът му стават от решаващо значение. Ролята на BlockChain дизайнерът е да оформи потребителският интерфейс, който създава усещане за доверие и е приемлив за един обикновен потребител. Тези хора трябва да внимават с детайлите, трябва да имаш артистичен щрих, но най-важно от всичко е да работят здраво, тъй като работата изисква да прекарват безброй часове зад компютрите си.

Инженер по качество на BlockChain 

Във всяка среда за разработка имаме инженер, който тества, осигурява и гарантира качеството на проекта. В света на BlockChain инженерът играе подобна роля, като гарантира, че всички операции са отлични в средата за разработка. С други думи, те провеждат тестове и автоматизация на frameworks за BlockChain. Тези хора трябва да имат трето око що се отнася до детайлите, тъй като една тяхна грешка, засяга всеки, който работи с технологията им. Отличните комунакиционни умения също биха допринесли за добрите работни взаимоотношения.

Други свързани роли:

Счетоводители

Връзки с обществеността

Маркетолози

Крипто журналисти

Мениджъри

Крипто брокери

анализатори

ICO съветници

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International