19 април, 2024

Четвъртото издание на инициативата Tuesday Afternoon Club стартира в началото на ноември. Платформата за пореден път среща в онлайн дискусии представители на алгоритмичната общност – университетски преподаватели, професионалисти от индустрията и студенти, желаещи да се развиват в сферата.

Сред акцентите в текущото издание е и темата за криптирането на електронни писма, базирано на инфраструктура с S/MIME и PGP. Тя ще бъде представена на 30 ноември, 18:30ч., от д-р Ролф Кремер, R&D мениджър в GBS Europa GmbH. 

Криптирането на имейли се е наложило като стандарт в днешната комуникация за защита на съдържанието от нежелан достъп. Един възможен подход е използването на методи за криптиране, базирани на S/MIME или OpenPGP. Сесията ще разгледа стандартните S/MIME (Secure / Multipurpose Internet Mail Extensions), включително най-новата версия 4.0, както и стандартът OpenPGP (Open Pretty Good Privacy). Ще бъде направено и сравнение между двата.

Дискусията ще се проведе на английски език, а регистрацията за нея е вече отворена.

Д-р Ролф Кремер притежава докторска степен от ​​Paderborn University. В последните 5 години е Vice President на R&D екипа на GBS Europa GmbH. Основаната в Германия GBS е експерт в областта на киберсигурността от повече от 30 години и предлага един от най-широкообхватните и иновативни продукти за имейл защита на немския пазар. От 2017 г. GBS е част от DIGITALL (доскоро BULPROS). В рамките на една от най-мащабните сделки на българския ИТ пазар през тази година BULPROS се обедини с германската ec4u и двете компании създадоха новия бранд DIGITALL, чиято цел е да се превърне във водещ доставчик на услуги за дигитална трансформация и Cloud Experience в Европа.

За организацията на Tuesday Afternoon Club, както и на всички свързани с инициативата проекти, се грижи екипът на  MNKnowledge

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager