23 април, 2024

Всички частни криптовалути с изключение на няколко ще бъдат забранени в Индия. Това стана ясно, след като правителството обяви във вторник, че внася нов законопроект за финансова регулация.

Целта на законопроекта „Криптовалута и регулиране на официалната цифрова валута”, е да създаде улесняваща рамка за официална дигитална валута. Той ще бъде издаден от Резервната банка на Индия и ще забрани всички частни криптовалути, като Bitcoinи Etherum.

Премиерът Нарендра Моди каза по-рано този месец, че всички демократични нации трябва да работят заедно, за да гарантират, че криптовалутата „няма да се озове в грешни ръце, което може да съсипе младите“.

Законът трябва да бъде представен в парламента на следващата сесия. Без да предоставя допълнителни подробности, от парламентарния бюлетин стана ясно, че ще позволи изключения за популяризиране на основната блокчейн технология.

По-рано тази година, правителството обмисли криминализиране на притежаването, издаването, копането, търговията и прехвърлянето на крипто активи.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor