19 април, 2024

Инструментът за автоматично редактиране при писане Grammarly, събра 200 милиона долара финансиране при оценка от 13 милиарда долара от нови инвеститори. Това включва средства от Baillie Gifford, както и сметки, управлявани от BlackRock. Компанията планира да използва инвестицията за ускоряване на продуктовите иновации и растежа на екипа. Рахул Рой-Чоудхури, глобален ръководител на продукта на Grammarly, сподели пред TechCrunch:

„Вярваме, че този кръг на финансиране е истинско потвърждение на нашата бизнес сила. Имаме положителен паричен поток още от началото. Кръгът потвърждава и силата на нашата мисия да подобрим живота чрез усъвършенстване на комуникацията.“

Плановете на Grammarly са да използва спечеленото финансиране, за да продължи да инвестира в своята AI (изкуствен интелект) технология.

Междувременно приложението вече мащабира своите продуктови предложения и постига целта си към повсеместно разпространение на Grammarly за Mac и Windows. Новото настолно приложение може да се използва в приложения като Microsoft Office, Slack, Discord, Jira и др.

Платформата  наскоро обяви и стартирането на Grammarly за разработчици. Това ще се случи с помощта на неговия комплект за разработка на софтуер за текстов редактор. Той позволява на програмистите да вграждат функционалност за редактиране на текст на Grammarly във всяко уеб приложение.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor