24 април, 2024

Сирма Груп Холдинг АД обяви сключено окончателно споразумение за придобиване мажоритарен дял от Сайънт.  Вертикално фокусираният доставчик на ИТ решения официално ще стане част от Сирма Груп Холдинг, като запази своята мисия, фокус и мениджърски екип. Същевременно с това, ще се радва на подкрепата на другата група. Цветан Алексиев, Изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг сподели:

„Днес семейството на Сирма Груп се разрасна с още един член – Сайънт. Нашият експортен фокус, целеви пазари, портфолио от продукти и услуги си пасват чудесно. Заедно ставаме по-силни и по-конкурентоспособни.”.

Евлоги Георгиев, Изпълнителен директор на Сайънт, добави:

„Екипите на Сайънт и Сирма Груп Холдинг споделят една и съща култура на качество, компетентност, собственост и прозрачност. Това беше ключов фактор за нашето решение да се присъединим към групата на Сирма.“

Придобиването е в съответствие със стратегията за растеж и развитие на Сирма Груп Холдинг. Очаква се то да улесни навлизането на групата в нови вертикални пазари и географски региони. Междувременно Сайънт ще може да се възползва от ускорен растеж и инвестиции в бизнес линии с голямо търсене на клиенти, като например управлявани услуги и поръчков SaaS.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor