26 април, 2024

Има устройства за носене, които измерват всеки аспект на тялото, но капацитетът на белите дробове е по-езотеричен от повечето. Това е причината Respira Labs да представи чисто ново носещо се устройство Sylvee, което непрекъснато измерва функцията на белите дробове. То е идеално за пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и астма, както и за хора, които може да имат временно намалена белодробна функция. В съзнанието веднага изниква определена пандемия, като тази от COVID-19, която засяга белодробната функция. Д-р Мария Артундага, основател и главен изпълнителен директор на Respira Lab, обяснява:

„Добре установената наука показва, че улавянето на въздуха може да бъде измерено с повече от 90% точност с помощта на нискочестотен звук. Има ясна разлика в спектрите на акустичния резонанс на пациенти с ХОББ спрямо здрави контроли. Нашата цел е да установим рано, да дадем възможност за по-ранно лечение у дома, както и възможност на пациентите да управляват собственото си здраве.“

Sylvee е продукт, който се носи в долната част на гръдния кош, който обещава лесно и непрекъснато да оценява функцията на белите дробове. Пластирът за носене има вградени високоговорители и микрофони, които измерват промените в акустичния резонанс. Компанията твърди, че това е добро средство за промени в обема на белодробния въздух, което е в основата на тестването на белодробната функция.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor