25 април, 2024

Главният изпълнителен директор на SpaceX, Илон Мъск, трябва да представи официална актуализация за следващото поколение ракета “Starship” на компанията за първи път от около година.

Това ще се случи на първия виртуален съвет за космически изследвания на Националните академии. Презентацията на главния изпълнителен директор, която е озаглавена „Дискусия за SpaceX Starship“, е насрочена за 17 ноември и вероятно ще бъде първата му актуализация, специфична за Starship от септември 2020 г. Най-важното е, че тя ще се предава на живо.

След последната частична актуализация на Мъск, SpaceX постигна грандиозен напредък. Още четири прототипа, готови за летене бяха създадени за приблизително същият период от време. Кулминацията е в почти перфектното изстрелване, спускане и меко кацане на Starship SN15 през май 2021 г.

Темпото на сглобяването и тестването на SpaceX Starship и Super Heavy е изключително бавно през последните няколко месеца. Именно това кара компанията да надмине редица прогнози за графика, направени от самия Мъск. На срещата главният изпълнителен директор ще може да хвърли светлина върху последните няколко месеца дейност в Starbase и да даде отговор на въпроса защо някои от тези дейности изглежда са се забавили.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor