25 април, 2024

Apple има строг контрол върху “цифровите лични карти” в щатите. Правителствата трябва да отделят ресурси и да изготвят маркетингови стратегии за документите за самоличност на iPhone.

Всички от Щатите, които използват системата на Apple, са длъжни да управляват платформите за издаване и проверка на идентификационни данни. Не само това, но те трябва да наемат мениджъри, които да обработват заявките на Apple и да отговарят на очакванията за отчитане на производителността на iPhone. Държавите трябва да предлагат на пазара функцията и да насърчават други правителствени агенции (както държавни, така и федерални) да приемат технологията.

Няма плащания към Apple или други “икономически съображения”, въпреки че се налага щатите да покрият разходите, това сподели представител на транспортния отдел на Аризона пред CNBC. Apple отказа коментар.

Аризона, Джорджия, Кентъки и Оклахома са сред първите щати, приели програмата. Поради тази причина за тях договорите са почти идентични. Подобни условия може да бъдат принудени да спазват Кънектикът, Айова, Мериленд, Юта, както и други от щатите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor