26 април, 2024

Фондация Elevate Prize награди десет социални предприемачи с 5 милиона долара. Целта е с общи усилия да променят света към по-добро. Списъкът с 10 глобални победители включва лидери, иноватори и активисти, катализиращи социалното въздействие.

Всички участници работят за решаване на належащи проблеми по целия свят. Тазгодишните победители са избрани сред повече от 1200 кандидати и се открояват с иновативните си подходи към глобалните каузи. Част от тях са правата на LGBTQIA+ общността, достъп до здравеопазване, реформа на социалната справедливост и устойчивост.

„Тазгодишните носители на наградата Elevate представляват група от хора, които са успели да катализират промяната в такива предизвикателни времена. В свят, който все повече търси лидери, които да ръководят и да ни вдъхновяват, ние сме толкова щастливи, че тези невероятни личности и организации ни показват пътя. Очакваме с нетърпение да си партнираме, за да разширим въздействието им и да споделяме историите си със света”, сподели пред BusinessWire Джоузеф Дайч , основател на Elevate Prize Foundation.

Победителите в тазгодишното издание на Elevate Prize са:

  • Аманда Александър, част от екипа на Център за правосъдие в Детройт, който работи заедно с общностите за трансформиране на съдебната система и насърчаване на справедливи градове.
  • Криста Доналдсън, част от екипа на  Equalize Health, чиято цел е да осигури достъп до медицински грижи, както и да се справи с водещите причини за смъртност на майките и новородените чрез иновативни технологии.
  • Апарна Хегде, АРМАН – използва мобилна технология, за да даде възможност за здравословна бременност, безопасно раждане и здраво детство.
  • Каушик Капангантулу, Кейти – проектира, адаптира и внедрява евтини земеделски решения, за да помогне на фермерите да увеличат добива и предвидимостта на продукцията, предлагайки „оранжерия в кутия“ – достъпна, модулна оранжерия в комплект с пълен набор от услуги.
  • Ниша Лигон, Убонго, водещият производител на детски развлечения в Африка, който използва силата на забавлението, за да намали неравенството в образованието в цяла Африка.
  • Ха-йе Лим, TalkingPoints – свързва и дава възможност на семействата в многоезични общности с недостатъчни ресурси, като използва комуникационни технологии за преодоляване на съществени пропуски между ученици, семейства, учители и училища.
  • Узома Орчингуа, Амелио – работи за намаляване на популацията в затворите, намаляване на рецидивизма и сигурност, че лишените от свобода могат да поддържат връзка с външната страна чрез безплатни за използване приложения за комуникация.
  • Александър Роке, Ali Forney Center – пространство, посветено на овластяването на бездомните LGBTQIA+ младежи да живеят независимо и да стъпят на крака.
  • Ребека ван Берген, Nest – подкрепя отговорния растеж и творческия ангажимент на икономиката на занаятчиите и производителите за изграждане на свят на по-голямо равенство между половете и икономическо приобщаване.
  • Тони Уевър, Weird Enough Productions – ръководи национална образователна програма, която съчетава различни комикси с антирасистки и базирани на равенство учебни програми.
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor