23 април, 2024

Microsoft представи ново приложение за производителност – Loop. То комбинира елементи от документи, електронни таблици и приложения за презентации в едно пространство за сътрудничество. Анджела Ашендън, главен анализатор в CCS Insight, коментира:

„Технологията всъщност е визията на Microsoft за бъдещето на Office. Идеята е да се разрушат твърдите бариери между различните типове файлови формати. По този начин съдържанието може да бъде деконструирано на модулни компоненти, които могат лесно да се споделят между приложенията, а това улеснява създаването на такова съвместно.”

Fluid Framework обяви своят стремеж още преди две години. Платформата  има за цел да премахне бариерите между приложенията на Microsoft 365, позволявайки на компоненти на приложения като таблици, диаграми и списъци да бъдат вградени в различни приложения и да се актуализират в реално време от множество потребители.

Тези Fluid елементи, наречени още „Компоненти на цикъл“, са един от трите ключови принципа в новото приложение. Градивните блокове на Loop компонент могат да бъдат вградени в Loop „страница“, която служи като споделено платно. То съдържа различни източници на информация, свързани с определен екипен проект.

Компонентите Loop ще бъдат налични в Microsoft Teams, Outlook и OneNote по-късно този месец. Компанията обеща повече подробности за наличността на самостоятелното приложение Loop „през следващите месеци“. Според Раул Кастаньон, старши анализатор в 451 Research, подразделение на S&P Global Market Intelligence:

„Стартирането на Loop е смел ход на Microsoft. Текстовите процесори отдавна са закъснели за нов подход.”

Кастаньон вижда приложението Loop като допълнение, а не като заместител на традиционните приложения за редактиране на документи.

В свързани новини беше споменат новият компонент Loop, който свързва записи на Dynamics 365 с приложения в пакета Office 365 на компанията. Осъществилата се връзка между неговите бизнес приложения с инструменти за производителност, като например възможността за вграждане на чат на Teams в приложението Dynamics 365 Sales, беше централен фокус за Microsoft.

Новият компонент Loop също бе обявен в Ignite Microsoft тази седмица. Той се основава на идеята да позволи на потребителите да изтеглят клиентски запис директно в Teams. Допълнение към тази услуга е възможността потребителите да редактират информация, като например промяна на състоянието на възможност за продажби на „в ход“. Същевременно с това  се подчертава и кой потребител прави промени.

Компонентът Loop ще бъде достъпен за публичен преглед до края на 2022 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor