29 март, 2023

Операция „Жълти стотинки“ отново е в ход, за да набере средства за олимпийските отбори по природни науки. Събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни състезания.

Това е десетото юбилейно издание на най-голямата благотворителна инициатива на Vivacom. Досега националните отбори по природни науки са донесли на България над 1000 медала. Само за 2020 г. са спечелени 53 медала в 11 балкански, европейски и международни олимпиади. За да продължат успешното си представяне, на талантливите младежи е необходима регулярна финансова подкрепа, която да обезпечи подготовката и участието им в състезанията.

Йордан Йовчев – носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика и Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България, които донесоха Златен медал на Олимпиадата в Токио, са посланици на дарителската инициатива тази година, чието юбилейно издание ще се проведе в периода октомври 2021 г. – януари 2022 г. Весела Вуткова каза:

„Подкрепата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки е инвестиция в бъдещето на България и в нейните млади хора, които са двигател на иновациите, на научните постижения и на икономическия просперитет на страната ни. Популяризирането на тази кауза дава още една възможност на младото поколение да има добър пример за упорита работа, постоянство и постигнати благодарение на тях успехи, които са достойно оценени и уважавани от цялото общество.”

Операция „Жълти стотинки” 2021 се реализира в партньорство с Българския дарителски форум, както и с подкрепата на редица корпоративни и медийни партньори, които застават зад тази кауза. Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в касичките на кампанията, позиционирани в магазините на Vivacom и в търговските обекти на партньорите. Други начини за дарение са чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777 през дигиталния портфейл Pay by Vivacom от меню „Изпрати“, секция „Дари с Pay by Vivacom” или директно на дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) в Банка ДСК.

Партньори в десетото юбилейно издание на кампанията са: кино Arena, Ciela, издателство Colibri, DHL, Domino`s Pizza, Grand Optics, Joy optics, 1 minute, Inmedio, Relay, Mr. Bricolage, Group Renault, Nissan, SDI, Sport Depot, VIP Security, бензиностанции Petrol, аптеки soPharmacy, VIPSecurity и Софийска вода.

Продължителността на инициативата е до 31.01.2022 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor