България е с най-добри условия в Европа за развитието на лидерски умения и професионалната реализация на жените. Страната ни на първо място и по брой дами, заетите в  ИТ бранша са жени. Редица проучвания сочат, че близо една трета от заетите в ИТ сектора у нас са жени, което е два пъти повече от средното съотношението за държавите от Европейския съюз.

В новия си проект Жените-Лидери в Тех Индустрията DevStyleR представя дами, които са доказани лидери в своята сфера. Целта на проекта е да представи постиженията и предизвикателствата, с които се сблъскват жените от технологичния сектор, и да мотивира техните колеги от нежния пол да развиват своята кариера именно в ИТ индустрията.

Проектът стартира с представяне на Жените-Лидери в Тех Индустрията. Това е един впечатляващ списък, който е отворен и неговата единствена цел е да покаже, че жените могат да бъдат Успешни лидери в ИТ индустрията, независимо дали става дума за висша ръководна позиция (т.нар. C-level) или за ръководене на екипи от софтуерни разработчици, специалисти по качество, човешки ресурси и т.н.

Проектът включва още множество материали, интервюта, класации и анализи, свързани с професионалната реализация на жените лидери в тех сферата и тяхното кариерно израстване до достигането на лидерски позиции.

За първи път в страната DevStyleR стартира и специално проучване, предназначено за жените-лидери в ИТ областта.

За да сте сред първите, които ще имат достъп до финалното специално издание в електронен формат, може да се абонирате безплатно тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
img alt
img alt