25 април, 2024

Стефан Ника е софтуерен инженер/архитект в SUSE, който има над 15 години опит в разработването, архитектурата и дизайна на софтуера. Той има опит в широк спектър от области: AI/ML, MLOps, DevOps, облачни приложения, облачни платформи, комуникационни протоколи, мрежови и технологии за виртуализация. Стефан е популяризатор на отворен код, виртуализация, DevOps култура и практики. Той обича предизвикателствата и процъфтява в приятелска и иновационнна среда.

В нашето екслузивно интервю със Стефан Ника можете да научите повече защо той е решил да се потопи в технологичната индустрия и върху какво работи последнните няколко години. Стефан още отговаря на въпроси като какви са основните проблеми на AI/ML света, какви AI/ML инструменти използва, какви са етични последици от използването на машинно обучение, и други.

Стефан Ника беше лектор на тазгодишния OpenFest 2021 като представи лекция със заглавието: „MLOps: специализирани DevOps за машинно обучение“. В нашето интервю, той разкрива каква е била причината той да избере тази тема и колко е важно тя за нас в момента.

За да прочетете цялото интервю със Стефан Ника, моля последвайте линка от тук.

Тагове: , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International