26 април, 2024

Емилия Зафирова е инженерен мениджър в Axway, който обожава да подкрепя своите колеги, да управлява изпълнението и да координира ежедневно екипите си. Тя преглежда и проектира решения, а също така и дава насоки на своите колеги. Емилия смята, че комуникацията е ключът към успеха.

Емилия Зафирова е инженерен мениджър  в Axway и винаги работи върху това да открива правилния подход, с който да намери положително решение за всяка трудна задача. За нея най-важната част от професията са хората, както и възможността да им помага да се развиват и да им дава свободата сами да взимат своите решения и да се учат от грешките си, когато е необходимо. Тя смята, че да градиш доверие в хората е безценно и е ключов фактор за личностно израстване на човека. Когато и от двете страни има доверие, всичко останало се нарежда. Емилия прави рецензии, свързани с дизайн, но също така дава насоки на своите екипи за работата им. Това включва обстойно следене на всичките й приоритети, за да бъде сигурна, че най-важните задачи биват задвижвани. Тя смята, че е важно една жена да съчетaва професионалната си кариера с личностното си развитие, а също да обича работата си и да вярва, че тя й разкрива нови хоризонти. Да създава нови възможности за хората и това да ги вдъхновява да се развиват, е любимата част от професията й. За нея е изключително приятно да подкрепя своите екипи, да ръководи изпълнението и координацията между тях ежедневно. За нея е удовлетворяващо да ги мотивира своите цели и по-добри резултати. Мисли, че комуникацията е ключът към успеха. Смята и, че един от най-добрите начини за достигане на по-високи кариерни постижения е да си поставяш цел и времева линия, в която да я изпълниш, също така винаги да бъдеш широкоскроен и да имаш желанието да учиш нови неща.Тя мисли, че цената на действията е много по-значима от тази на думите, следователно философията на нейния живот е: “Не казвай, а покажи.” Едно от правилата й за съчетаване на личния живот с професионалния е да си дава време, за да получава още повече време. Споделя ни, че благоприятният баланс между личното и професионалното е да си отдаден и на семейството, и на работата, така, че едното да е съвместимо с другото.

“Най-важното нещо за жените е да открият подходяща професия, която да съвпада с останалите аспекти от животите им, последвано от това да им харесва работата, която вършат и вярват, че професията им им дава възможности. “

Любими дрехи?

Спортни, панталони, джинси, тениски и понякога рокли. Харесвам да нося спортни дрехи, панталони, джинси, тениски, тъй като този тип дрехи са по-удобни спрямо останалите, а понякога обличам и рокли.

Високи или ниски обувки?

Предпочитам кецове и ниски обувки, а за специални поводи – токчета, които ме карат да се чувствам невероятна и по-висока.

Наистина зависи от това какво е времето навън, както и сезона. Обикновено нося каквото ми е удобно и затова предпочитам кецове или ниски обувки. Токовете са страхотни, но рядко им давам шанс, например, когато съм на парти или официално събитие. Това са единствените случаи, в които се чувствам невероятна и висока.

“Благоприятният баланс между работата и живота означава да се справяме със семействата и личните си животи по начин, по който двете граници съвпадат и не си пречат една на друга”

Кое типично женско качество или задължение не е присъщо за Вас?

Справям се с всичко – обикновено всеки член от семейството ми възприема домашните задължения като “задачи”. Домакинските задължения биват считани за “задачи” и се приемат като дълг, който всеки член на семейството трябва да изпълнява, така че се справям с всичко. Когато задълженията са разделени по равно, всеки член на семейството уважава и защитава времето на другия, защото то е толкова ценно, колкото собственото им, и по този начин всичко е улеснява.

Прочетете още вдъхновяващи истории за жените от тех индустрията в българското издание на WR Tech тук.

Кое е нещото, което задължително трябва да имате в чантата, когато излизате?

Парфюмът винаги е в моята чанта с мен. С каквото и да съм облечена цял ден, винаги си нося любимия парфюм в чантата. Затова имам парфюм винаги в моментите, в които ми е необходим, които са по няколко пъти на ден. Ха-ха.”

“Предизвикателството е да балансираме това, което обичаме с това, което работим.”

Любим цвят червило?

“Телесно, кафяво, прасковено или оранжево, червени, бордо и винени нюанси.”

Когато става въпрос за червила, най-много си падам по матираните. Обикновено избирам телесни цветове, в които има нотки на кафяво, прасковено или оранжево. Ако е някакъв нюанс на червеното, харесвам бордото и виненото. В общи линии най-често използвам червила, в които има натурални нюанси или такива, които подсилват вида и “увереността” на устните ми.

Наясно ли сте колко жени работят на вашата позиция?

Не знам. Най-важното нещо за жените е да открият подходяща професия, която да съвпада с останалите аспекти от животите им, последвано от това да им харесва работата, която вършат и да вярват, че професията им им дава възможности.

“ Когато задълженията са разделени по равно, всеки член на семейството уважава времето на другия”

Как съчетавате личния с професионалния живот? Имате ли някакво правило, което спазвате?

“Дай си време, за да направиш време.” Всички ние имаме заети животи, но никога не бива да бъдем твърде заети за да поддържаме връзка със семействата си, приятелите и вътрешните ни Зове. Благоприятния баланс между работата и живота означава да се справяме със семействата и личните си животи по начин, по който двете граници съвпадат и не си пречат една на друга. Предизвикателството е да балансираме това, което обичаме да правим с това, за което работим. Затова ми харесва да следвам няколко правила и да приоритизирам задачите си в четири категории:

  • Важни и спешни
  • Важни, но не спешни
  • Спешни, но не важни
  • Нито спешни, нито важни

Ако желаете да прочетете още мотивиращи истории за успехи и кариерно израстване, присъединете се към общността на DevStyleR от #Тech професионалисти, иноватори и ентусиасти тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,