20 април, 2024

Intel и Sixt SE ще започнат да предлагат автономни ride-hailing услуги в Мюнхен през 2022. Това съобщиха СЕО-тата на двете компании – съответно Пат Гелсингер и Александър Сикст по време на събитието IAA Mobility. Тази колаборация между филиала на Intel, Mobileye, и SIXT, има за цел разпространението на все повече споделени услуги за пътуване без шофьор (driverless ride-sharing) в Германия и други европейски страни до края на десетилетието.

Шофьорите ще получат достъп от приложенията Moovit и SIXT. Автономното робо-такси ще бъде част от холистичната мобилна платформа на SIXT, Оne. Чрез интегриране на услугите на партньори като Mobileye, платформата дава достъп на потребители от целия свят до над 200,000 автомобила и около 1.5 милиона шофьора, а скоро и робо-таксита.

Опцията за автономно робо-такси ще бъде част от ride-hailing услугата на SIXT. Mobileye не пропусна да представи автомобилите под бранда на MoovitAV и SIXT, които ще бъдат използвани като робо-таксита в Германия.

От скоро закон за автономните превозни средства позволява автомобили без шофьор да се придвижват по немските пътища, давайки разрешение на робо-такситата на Mobileye да започнат тествове в Мюнхен през 2022 г.

Повече за плановете на компанията, може да прочете на DevStyleR.IO .

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,