16 април, 2024

Приключи предизвикателството за най-бързите велосипедисти от приключението “Дунав Ултра”. Целта им бе изминаване на едноименния маршрут за по-малко от 48 часа и завърши успешно за 8 колоездачи.

Най-бърз бе Явор Данаилов (Соло), който пристигна на крайната точка на маршрута, с. Дуранкулак, общ. Шабла, поставяйки рекорд за най-бързо изминаване на маршрута Дунав Ултра от 37 часа.

За първи път от създаването на веломаршрута, колоездач завърши предизвикателството в светлата част на деня. Пред кметството в с. Дуранкулак, той бе посрещнат и поздравен от  два кмета – на с. Дурнакулак, Веселин Йорданов, и кмета на гр. Шабла, Мариян Жечев, а местни деца се събраха на площада, за да го поздравят.

Явор е адвокат на 27 год. от гр. Севлиево, който се готви за маршрута целенасочено от 2 месеца. Той сподели, че Дунав Ултра е съпоставим с подобни маршрути във Франция, които е минавал.

В следващите часове предизвикателството приключи също успешно за Антони Лозанов (Соло), Димитър Барфончовски/Любомир Райков (Екип 2-ма), Сорин Гажано/Михаил Борисоф (Екип 2-ма) и Кристин Здравкова/Веселка Кръстанова (Екип 2-ма).

Здравкова и Кръстанова станаха първите дами изминали маршрута в категория “до 48 часа”. 

“Нямаше да успеем ако не беше подкрепата на организационния Дунав Ултра екип и помощта на колегите от румънския екип “Сорин Гажано/ Мигаил Борисоф”, за което искаме да им благодарим.” – бяха думите на колоездачките.

 “Догодина ще направя маршрута за 3-ти път, но този път не за 40 часа, а за 5 дни.” – Сподели Антони Лозанов от София – който изминава за втора поред година маршрута Дунав Ултра.

“Мисля, че 5 дни е перфектният вариант, в който можеш да усетиш максимално добре маршрута. Така ще мога да спирам, да поговоря с местните, да се запозная с нови хора. Миналата година се запознах с жена в гр. Гулянци и след като финиширах, най-добрият ми спомен беше от нея.” сподели още Лозанов.

Част от колоездачите се очаква да изминат маршрута за 5 дни и да пристигнат в Дуранкулак на 7-ми септември, а тези, които са решили да го завършат за до 7 или 10 дни, се очаква да пристигнат след 9-ти септември. 

Всеки, преминал през 16-те контролни точки и местата с флагове на Дунав Ултра, ще получи сертификат “Дунав Ултра”.

Всички интересни активности по маршрута през следващите дни, можете да следите във страницата на Дунав Ултра във Фейсбук.

Официалният хаштаг на колоездачите в Инстаграм, където вече има стотици сторита, е #dunavultra.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Shop manager