25 април, 2024

Предстои изданието на международния онлайн хакатон „Hack for a Sustainable Future“. Esri и TechCrunch, канят всички с интерес към софтуерните разработки, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти от цял свят да предложат смели решения на най-належащите глобални предизвикателства.

Екипите могат да изпращат своите оригинални проекти до 13 септември по теми, свързани, както с екологични проблеми, като климатичните промени и използване на изкопаеми горива, така и други обществено значими теми като COVID-19 и социалното неравенство.

Събитието „Hack for a Sustainable Future“ предизвиква разработчиците не просто да създават приложения в отговор на съвременните предизвикателства, но с идеите си да дадат нова перспектива на глобалните усилия за тяхното преодоляване– географска перспектива. За целта всички те ще имат свободен достъп до водещата технология ArcGIS Platform, нова гъвкава платформа, която използва местоположението като услуга (PaaS). Те ще трябва да интегрират поне един компонент от платформата, като избират между редица функционалности, сред които:

  • Базови карти
  • Геокодиране и търсене
  • Маршрути и упътвания
  • Хостинг на данни
  • Визуализация на данни
  • Карти и данни
  • Пространствен анализ

ArcGIS Platform предлага пълна гама от API за картографиране и SDK, така че разработчиците да могат да работят с предпочитаната от тях библиотека. За тези, които не са толкова добре запознати с ArcGIS, Esri осигурява менторска подкрепа и ресурси за разработчици, с които да започнат.

Участието в хакатона дава възможност на участниците не само да популяризират иновативни си идеи пред широка международна аудитория, но също така да открият нов подход за създаване на приложения.

Регистрацията за събитието и изпращането на проекти е отворена до 13 септември 2021. Победителите ще бъдат обявени на 23 септември. Те ще получат парични награди, както и възможността да представят своите проекти по време на TechCrunch’s Disrupt 2021.

Повече подробности и как да се регистрирате може да намерите на страницата на събитието тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,