26 април, 2024

Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България и ще отговаря за разработването на критични услуги от FinTech областта на продукта в световен мащаб. Той e с нaд 20 гoдини oпит в технологичната индустрия, 13 от които са на лидерски позиции. Присъединява се към Uber през 2018 година и поема част от екипите в София, които се занимават със създаване на технологиите обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и движения на пари между Uber и техните партньори.

“Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber” – коментира Иван Атанасов. “Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона потребители на платформата разчитат на нас. Това, което правим докосва реални хора и прави разлика в живота на милиони други, които разчитат на платформата за издръжка на семействата си”.

В новата си роля, Иван ще отговаря за иновативното развитие на продуктите създавани в София, както и за растежа на инженерния екип.

“Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим офиса си тук до 250 колеги в близките 3 години.” – споделя Иван Атанасов.

Uber Engineering София стартира в България през 2014 година и е един от първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско.

Екипът тук разработва FinTech услуги, подпомагащи разплащанията и гарантиращи финансовата законосъобразност. В момента тук работят 80 човека, планираното разрастване е нови 20 човека до края на годината и още поне 50 през 2022.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,