25 април, 2024

DevStyleR в партньорство с новата българска компания Softaware стартира проучване, което да очертае статута на ML в България. Инициативата има за цел да предостави актуални данни, които да бъдат от полза на цялото технологично общество, на компаниите и ентусиастите, ориентирани в разработката на продукти, ползващи AI.

Проучването ще бъде отворено в рамките на един месец, а резултатите от него ще бъдат достъпни безплатно чрез каналите на DevStyleR и партньорската мрежа.

Въпросникът е кратък и анонимен. Той може да бъде попълнен тук.

Softaware е създадена от четирима приятели и съученици, възпитаници на ТУЕС. Компанията има за цел да направи изкуствения интелект достъпен за всеки бизнес. Техният дебютен продукт Blackbox използва Machine Learning, за да прави прогнози и известява за аномалии. Ранен достъп до него може да бъде заявен през формата в сайта на компанията. Отговори на въпроси като “Кои артикули ще са най-търсени през следващия месец?”, “Коя възрастова/демографска/социална група клиенти ще е най-доходоносна и за кои продукти?” или известия при заявки като “Кажи ми, когато камерата види крадец.” стават възможни, благодарение именно на Blackbox.

Всеки, който има желание да сподели мнение и да разкаже повече за ML и AI, може да се свърже с нас на [email protected].

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,