26 април, 2024

На 24 и 25 юли в гр. Варна (в Аспарухов парк) ще се проведе четвъртото издание на състезанието с летящи дронове MultiGP Varna 2021. В съревнованието ще участват едни от най-добрите пилоти от България. Организатори на спортната проява са варненската дрон организация FPV-BG, съвместно с Асоциация Обединено Дрон Общество в рамките на проекта Drone Arena.

Проявата ще се проведе при спазване на санитарно-епидемиологичните мерки и изискванията за сигурност в условията на продължаващата пандемия от Covid-19. Състезанията с летящи дронове най-често се организират на открито и при достатъчно разстояние между отделните участници, както и между публиката, което позволява те да отговорят по-лесно на противоепидемичните изисквания. Въпреки това и на това издание на ежегодното дрон състезание във Варна няма да има участници от чужбина.

С предстоящото събитие във Варна ще направим всичко възможно да привлечем интереса на още по-широка публика. Също така планираме предаване на събитието онлайн, за да може то да бъде проследено и от фенове на този нов спорт от други градове. За нас е много важно традицията за ежегодно провеждане на дрон състезания във Варна да бъде продължена” – разясни Иван Неделчев – представител на местната дрон организация.

През последните години общността на състезателните дронове в България се увеличава с бързи темпове, което доказахме и с рекордния брой участници на най-голямото такова събитие, организирано в рамките на проекта Drone Arena в София миналата есен. Вярваме, че най-доброто в сферата на дрон състезанията предстои и се надяваме съвсем скоро да можем отново да ни гостуват и състезатели от други страни.” – сподели Антон Пулийски, съосновател на Drone Arena и председател на Обединено дрон общество.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author