20 април, 2024

Телерик Академия обяви първата Upskill програма за обучение на Salesforce Commerce Cloud разработчици у нас. Тя е изготвена в партньорство с водещите Salesforce компании Isobar/Merkle, AIOPS Group, Tryzens, Forkpoint, C4 Nexus и ZaUtre, за да отговори на нуждите им за добре подготвени кадри, с които да продължат да разработват персонализирани решения за един от най-бързо развиващите се сектори днес – онлайн търговията.

Приемът е отворен до 26 септември, а таксата за обучение в размер на 3000 лева на участник се покрива от компаниите партньори, което открива отлична възможност за развитие пред курсистите. Програмата е подходяща за фронт-енд и уеб разработчици, хора с предишен опит в Demandware, които искат да надградят уменията си с най-новото от света на Salesforce Commerce Cloud (SFCC), както и за наскоро завършили студенти с опит в обектно-ориентираното програмиране.

Участниците в Upskill Salesforce Commerce Cloud ще се обучават от експерти в сферата с многогодишен опит в най-гъвкавата платформа за онлайн търговия. Продължителността на курса е 3 месеца и следва успешната формула на обученията на Телерик Академия за надграждане на уменията – комбинация от теория, опита и менторството на практици и работа по реални проекти. След края на обучението курсистите получават сертификат и възможност да се развиват в партньорите на обучението.

Радваме се, че днес, заедно с нашите партньори, можем да обявим първата в България Upskill програма за подготовката на Salesforce Commerce Cloud експерти. Благодарение на партньорството ни с водещите компании в тази сфера, можем да предоставим не само най-пълната практическа обучителна програма в сферата, но и да го направим безплатно за курсистите. Това е важна част от мисията ни да разкриваме повече и по-добри възможности за развитие на хората в България с умения, от които бизнесът наистина има нужда“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

От началото на 2020 година светът се развива под сянката на COVID-19, а онлайн търговията трябваше да отговори на засиления интерес и новите навици на потребителите чрез персонализирано и сигурно изживяване. Ние също трябваше да отговорим на тази промяна и нуждата от добре подготвени eCommerce специалисти стана още по-осезаема. Щастливи сме, че днес можем да я адресираме по най-добрия начин – програмата Upskill Salesforce Commercial Cloud, която да предложим безплатно на курсистите, поемайки таксата им за обучение. Програмата обединява професионалния опит на водещи Salesforce компании у нас с над 11-годишния опит на Телерик Академия в създаването и провеждането на обучения от най-висок клас“, сподели Любомир Чолаков, управляващ директор на Isobar Commerce Bulgaria.

Обучение от водещи практици

Главен лектор в обучението е Огнян Астарджиев, Director of Operations в Isobar с над 13 години опит в платформата SFCC още от ранните ѝ дни като Demandware, а към него се присъединяват колегите му Владимир Николов, SFCC Solution Architect и Красимир Алипиев, Technical Lead. В лекторския екип са още Емил Ненов, VP of Technology, и Иван Димитров, Technical Lead, от Tryzens, както и Александър Гайдарджиев, съосновател на ZaUtre, и Павел Павлов, SFCC Solution Architect във ForkPoint.

Под тяхното менторството курсистите ще се обучават по програма, изготвена от партньорите на Телерик Академия, за да придобият уменията, които секторът търси. Те ще получат задълбочени познания за платформата Salesforce Commerce Cloud, ще усвоят пълните ѝ възможностите за създаване на персонализирани решения от най-високо качество, които могат да обработват милиони поръчки, и ще преминат през лекции за развиване на личните им и комуникационни качества, водени от опитните трейнъри на Телерик Академия.

Те ще се фокусират върху надграждане на умения като работа в екип, отдаване и получаване на обратна връзка и развитие на ментална устойчивост. Участниците ще получат и ценни съвети за оптимизиране на CV, като първа стъпка към успешната им кариера в сферата на SFCC. В края на обучението курсистите ще се срещнат и с водещите Salesforce компании у нас, с които е изготвена програмата. Ще научат повече за работата, проектите и бъдещите възможности за развитие в екипите им.

Важните дати

Приемът в програма Upskill Salesforce Commerce Cloud вече е отворен и ще продължи до 26 септември. Кандидатури се приемат през сайта на Телерик Академия и включват CV, мотивационни въпроси и кратък онлайн тест по JavaScript и уеб програмиране. Сред изискванията към кандидатите са поне една година опит с JavaScript, PHP, React или Node.js и добро владеене на английски език (B2). Обучението започва на 18 октомври и ще се провежда 2-3 вечери в седмицата в онлайн формат със 100% фокус върху практиката и близката комуникация и колаборация между лектори и курсисти.

Според данни на GlobalData 90% от водещите eCommerce компании в света са отбелязали двоен ръст на приходите си през 2020 година в резултат на COVID-19. Анализ на UNCTAD сочи, че онлайн продажбите са достигнали 26.7 трилиона долара през миналата година и вече са 19% от всички продажби (спрямо 16% през 2019 година). Възходящата тенденция и нуждата от персонализирани и устойчиви решения правят Salesforce
Commerce Cloud една от най-популярните и търсени платформи днес благодарение на нейната гъвкавост, мащабируемост и възможността за интеграция на голям набор от инструменти.

На 4 август от 18:30 ч. ще се проведе уебинар, на който експерти ще разкажат повече за платформата и защо нуждата от добре подготвени Salesforce Commerce Cloud специалисти нараства постоянно. Той ще бъде безплатен, но е необходима регистрация на тази адрес.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author