19 април, 2024

Square ще създаде хардуерен Bitcoin портфейл, обяви ръководителят на компанията Джеси Дорогускер. Така новината става официална, след като през миналия месец CEO-то на Twitter Джак Дорси само загатна за подобен план. Както е известно, той е сред добре познатите Bitcoin ентусиасти от технологичния свят и вярва в бъдещето на криптовалутата.

Дорогускер сподели в своя Twitter профил, че решението за хардуерен Bitcoin портфейл, идва от желанието криптовалутата и притежанието ѝ да бъдат по-широко разпространени сред обществото. Той увери също, че планът включва Bitcoin общността, на чиито въпроси ще продължат да отговарят, но и ще задават такива, с цел оптимално качество на услугата. Към момента Bitcoin ентусиастите приемат новините по „насърчителен, щедър, съвместен и вдъхновяващ“ начин, както казва ръководителят на Square.

Същевременно, може да се забележи, че във визитката на Twitter профила на Джак Дорси пише единствено „#bitcoin„, а също така той споделя, че ако не работи върху Square и Twitter, би се занимавал именно с Bitcoin. Ето че Square вече предлага закупуване и продаване на криптовалутата през своя Square Cash App, а насочеността към хардуерен портфейл за биткойни ще засили допълнително крипто портфолионо на компанията.

Както може да се види в Twitter нишката, Джак Дорси вече води дискусия с последователите си относно предоставянето на максимално добра услуга, а освен това в Twitter и в GitHub ще бъдат създадени акаунти, специално за темата с хардуерния Bitcoin портфейл.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author