23 април, 2024

Специалистът при дисплеите AOC разширява портфолиото си от портативни монитори с новия I1601P. Портативните екрани са лесно решение за разширяване на конфигурациите с един монитор, независимо дали в движение, на работа или в малкия домашен офис. 15,6-инчовият (39,5 см) I1601P е компактен и с размер подобен на лаптоп дисплеите. I1601P предлага Full HD резолюция и IPS технология на панела, за да произведе богати цветове и резки изображения, видими под широк ъгъл (170/170°). Той може да бъде свързан посредством USB-A и USB-C вход и то само с един кабел, включен в комплекта.

Независимо дали работите от вкъщи или в офис, вторият екран повишава продуктивността като ефективно удвоява наличната видима площ. За много хора е очевидно, че работата на един екран като дисплей на лаптоп например, затруднява процесите заради претрупания десктоп.

Това с пълна сила важи и когато сме в движение. Потребителите, свикнали да работят на два дисплея на офис бюрото, искат същото увеличение на продуктивността когато са в движение – във влака, самолета или където и да е. Портативните дисплеи на AOC са истинско спасение в такива случаи. В портфолиото от портативни дисплеи са налице много опции: I1601FWUX, например, е 15,6” с USB-C връзка, а I1659FWUX предлага подобен панел с USB DisplayLink технология през USB-A порт. Новият модел I1601P комбинира най-доброто от двата свята, благодарение на хибридното решение с един кабел. При устройствата, разполагащи с USB-C, 1601P може да бъде свързан лесно посредством един USB-C кабел. Връзката ще захранва дисплея и същевременно ще предава видео сигнал по протокола USB DisplayPort Alternate mode.

Отвъд гъвкавостта

Докато USB-C технологията става все по-разпространена, по-старите лаптопи и устройства може да не разполагат с този порт. В този случай DisplayLink предава видео сигнала през стандартен USB-A порт, предлагайки това моментално подобрение на продуктивността на широк кръг от по-стари и по-нови устройства. DisplayLink драйверите могат да бъдат свалени за различни операционни системи, включително Windows, macOS, Android, ChromeOS и Ubuntu.

Гъвкавото използване на предишни поколения и модерни компютри позволява различни сценарии, в които I1601P може да влезе в употреба. В бизнесите и домовете, където някои устройства могат да разполагат с USB-C, а други само с USB-A, I1601P гарантирано може да влезе в ролята на втори дисплей. Допълнителното предимство от помощния екран е огромно: на единия може да се показват мейлите или приложението за комуникация, а на другия – Word документ или електронна таблица. Или можете да гледате видео на единия дисплеи и да си водите записки на другия. Зависи само от вашето въображение!

Носете го навсякъде безопасно

Дизайнът на I1601P е минималистичен, със сив алуминиев гръб и тънки рамки отпред. Включеният в комплекта SmartCase защитава дисплея от драскотини, докато бива носен, но играе и ролята на сгъваща се стойка. С тегло от само 800 г, той е достатъчно лек, за да бъде разнасян в чанта или раница по време на полети, пътувания с влак или дневните маршрути в градския транспорт.

AOC I1601P разполага с 15,6” IPS панел с резолюция 1920 x 1080 пиксела и 60 Hz честота на опресняване, както и 5 ms GtG време за реакция. Със своята яркост от 220 нита и покритие против отблясъци той може да бъде използван в най-типичните ситуации. LowBlue технологията може да бъде активирана за намаляване на потенциално опасната синя светлина. I1601P работи, както в портретна, така и в пейзажна ориентация. Екранното меню (OSD) е достъпно от физическите бутони, както и посредством софтуера i-Menu, където може да бъде активирана функцията Auto-Pivot.

AOC I1601P е наличен от август, 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 469 лв. с ДДС.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author