18 април, 2024

Хакери са откраднали важна информация от Electronic Arts, сред която и source кода за игри като FIFA 21, а също и кода на гейм енджина Frostbite, използван като основа за много други важни заглавия от каталога на EA. Твърди се, че откраднатите данни се равняват на около 780 GB.

В изявление за Vice, от компанията са съобщили, че инцидентът се разследва и хакерите не са източили данни на играчи, поради което от EA нямат причина да вярват, че има риск за поверителността на потребителите. Също така, след инцидента са направени подобрения в сигурността и „не очакваме влияние върху нашите игри или бизнеса ни. Работим активно със служители на реда и други експерти като част от разследването„.

Frostbite енджина, за който хакерите твърдят, че разполагат със source кода, е мощен инструмент за създаване на десетки игри, сред които Battlefield серията и някои от скорошните Star Wars издания на EA. Кодът има значителна стойност и е възможно да бъде използван за копиране или пък за създаване на хакове и „чийтове„.

Друга открадната информация е свързана с фремуърци на EA и SDK инструменти.

Информацията е публикувана в различни хакерски форуми, заключени за публичен преглед. Хакерите са предоставили няколко скрийншота, за да докажат, че имат данните на EA. Тяхната цел най-вероятно е свързана с продажбата им.

Все пак, от BBC отбелязват, че е малко вероятно някой основен конкурент на EA някога да използва такъв тип откраднати данни.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author