Българският Институт за управление на проекти (PMI Bulgaria Chapter) проведе първите по рода си годишни награди за професионалисти и техните постижения в сферата на Project Management в България – Bulgarian PM Awards 2021. Победителите бяха обявени по време на бляскава церемония в хотел „Маринела“, на която се събраха ръководители на проекти, мениджъри, предприемачи и собственици на компании от различни отрасли в страната.

Българските награди за управление на проекти се организират за първи път в страната ни, като участие в тях взеха 33 организации с 44 номинации. Проектите бяха оценени от екипа на PMI Chapter Bulgariа и международно жури от специалисти в сферата на управлението на проекти.

Ето кои са победителите в отделните категории:

Проект в частния сектор
The Financial Times – победител
Paysafe – финалист
Cargotec – финалист
Проект в публичения сектор
BULATSA – победител
Министерство на образованието и науката – финалист
Syscom – финалист
Проект, реализиран по европейска програма
ScaleFocus – победител
BULATSA – финалист
ICB – финалист
Project Management Office
Soitron – победител
Cargotec – финалист
UniCredit Bulbank – финалист
Project Manager на годината (изгряваща звезда)
Венцислав Луканов, ImmerseFX – победител
Полина Митева, MBL – финалист
Петър Събев, AtScale – финалист
Project Manager на годината (професионалист с доказан опит)
Евдокия Талева-Бориславова, PAYSAFE – победител
Галена Петкова, Brunata – финалист
Габриела Мицова, DXC Technology – финалист
Startup проект
ImmerseFX – победител
Rilla – финалист
MyTracknet – финалист
CSR проект
Теленор за проекта Open Mind – победител
Фондация „За нашите деца“ – финалист
Иван Асен 22 – финалист
Проект в отговор на COVID-19
ScaleFocus за приложението ViruSafe – победител
DXC Technology – финалист
Cargotec – финалист

Сред победителите бяха отличени проекти за триизмерни модели на основни системи на човешкото тяло в помощ на студенти по медицина (ImmerseFX); платформа за автоматизирано получаване на новини (The Financial Times); приложение за следене разпространението на коронавируса в България (ViruSafe на ScaleFocus); система за управление на въздушния контрол (BULATSA); иновативен софтуер за провеждане
рехабилитация и физиотерапия в домашни условия, разработен по европейска програма (SoFit на ScaleFocus) и други.

В организацията на конкурса участваха 35 доброволци, които през последната година работиха изцяло виртуално, заради пандемията, но въпреки трудностите успяхме да реализираме конкурса. Идеята за наградите се зароди още преди две години и съм много горд, че успяхме да съберем българската PM общност и да й отдадем нужното признание“, разказа Михаил Михайлов, председател на PMI Bulgaria Chapter.

PMI Bulgaria Chapter стартира дейност през 2009 година и оттогава е провела стотици събития и обучения в областта на управлението на проекти. Целта на организацията е да популяризира и да налага най-добрите практики и стандарти за управление на проекти в страната ни.

Всяка година организацията провежда и Project Management Summit – форум с лектори от цял свят, на който PM общността има възможността да обсъди и да сподели своя опит, както и да представи последните тенденции при управлението на проекти. Церемонията на Bulgarian PM Awards 2021 се проведе с подкрепата на стратегическия спонсор Telelink Business Services, както и Telelink Infra Services, Райфайзен банк, New Horizons и Cargotec. Зад PMI Chapter Bulgaria застанаха още и Sensata, SoftServe, Atos и ScaleFocus, като генерални спонсори на организацията.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
img alt
img alt