26 април, 2024

Progress обяви днес, че Симеон Стойчев, вицепрезидент, „ИТ операции“ в компанията, е преизбран за втори мандат в Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Мандатът е с продължителност от две години.

Американската търговска камара влияе силно върху бизнес средата в България и за мен е чест да допринасям за положителните промени, които тя носи,“ каза Симеон Стойчев. „И във втория мандат моите цели са свързани със създаването на повече възможности за компаниите от различните индустрии да се свързват помежду си и да споделят опит и добри практики. Така заедно ще идентифицираме нови възможности и ще допринесем за развитието на бизнеса и средата в България.

В рамките на Борда на директорите Стойчев участва в инициирането на дарителския фонд „Обединени срещу Covid-19”, който събра над 1 милион лева за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна по време на кризата с коронавируса. Стойчев насърчава и активно участва в различни форуми за обмяна на опит и ноу-хау сред бизнеса в България.

Симеон Стойчев има богат опит в сферата на бизнес иновациите и управлението на ИТ инфраструктура. Като вицепрезидент „ИТ операции“ той отговаря за създаването и изпълнението на цялостната ИТ стратегия на Progress. Стойчев е завършил EMBA в Оксфордския университет във Великобритания и има специализации по „Стратегия и иновации“ и „Мениджмънт и лидерство“ в Масачузетския технологичен институт в САЩ.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author