20 април, 2024

На 19 май 2021г. на официална церемония бяха връчени годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“ 2021. Мусала Софт получи отличие в категория „Образование: Обучение и развитие на ИТ сектора“. Организатор на наградите е списание „Business Lady“, a целта е да се отличат успешни практики в областта на благотворителността и КСО.

С всяко направено добро, ставаме по-добри“ – сподели по време на награждаването Елена Маринова, президент на Мусала Софт. „Фокусът на CSR на Мусала Софт са иновативни, дългосрочни, консистентни образователни инициативи за елитното образование в България, региона и света. Заради профила на бизнеса ни, ние работим с високо образовани, креативни, непрекъснато учещи хора. Доброто образование е ракетата-носител на иновациите, ние знаем какво е необходимо за него и там насочваме усилията си. Към това, заедно с екипа си, добавяме благотворителни каузи – гордеем се с колегите си, които активно се включват се в корпоративни инициативи и дават идеи за добри дела, които реализираме заедно.

Мусала Софт дава на ит общността от създаването си и продължава да го прави с още по-силен заряд и по време на пандемията – служителите не спират да развиват общността, случвайки и партнирайки в събития за ученици и студенти. Ето някои примери:

От 2000 г. се организира CodeIT – първият частен международен конкурс по програмиране в света под патронажа на Президента на България (церемония по награждаване на финалистите в 20-тото юбилейно издание, видео https://www.youtube.com/watch?v=tex1qMDT-Cs&t=51s), чийто финал 2021 предстои на 21 юни.
Съосноваване на eJOIЕвропейската младежка олимпиада по информатика, създадена през 2017 г. в България. (видео: https://www.youtube.com/watch?v=M7C0SXoa3gg&feature=emb_title). През следващите години домакини бяха Русия, Словения, Грузия, а през 2021 ще бъде Румъния.
През 2020 по случай 20-тия рожден ден на Мусала Софт, стартира „Олимпийски герои – Емоции на върха“, инициатива за психологическа подкрепа, насочена към учителите, състезателите по информатика и техните родители за постигане на върхови резултати. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на компанията и на нашите служители и неговата първа фази приключи преди дни.

Благодарим на целия екип на Мусала Софт за позитивна промяна, която случваме заедно всеки ден, за споделените ценности и удовлетворение да даваме заедно,“ споделят от Мусала Софт.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author