27 април, 2024

Сред въпросите в анкетата “Заплатите в софтуерния бранш 2021“, попитахме участващите, на какъв етап един Junior разработчик преминава към Mid-Level? От опита ли зависи, от смяната на работодателя или пък от по-високото заплащане? Ето какви отговори бяха посочени.

Припомняме, че в проучването се включиха над 10 000 заети в софтуерната индустрия и дори ниските проценти представляват една не малка извадка.

Добър сигнал е, че на първо място със 76,4%, попълнилите анкетата отбелязват, че към Mid-Level се преминава след натрупването на необходимите квалификация, умения и опит.

На второ място с драстично по-малко проценти – 8,6% – се отговаря, че Junior нивото остава зад гърба “След 1 година в дадена компания“. Съответно третото място със 7,8% е “След 2 години в дадена компания“.

Място номер четири е с 2,1% и тук участниците отговарят, че един работещ става Mid-Level “След 6 месеца, колкото е стандартният обучителен и тестов период“.

Следващото място е избрано от 1,9% от участвалите в проучването. То гласи: “Когато стартира на Mid-Level позиция, независимо от уменията си, той вече официално е Mid-Level професионалист“. Петото място, всъщност е споделено и със следващия отговор с 1,9% – “След като премине в друга компания с по-добро заплащане и бенефити“.

С 0,6% следва и любопитният отговор: “Ако един програмист сменя често фирмите, той винаги ще е Junior“.

Накрая, също с 0,6% е опцията “Друго”.

Очаквайте още любопитна информация от проучването “Заплатите в софтуерния бранш 2021“.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author