24 април, 2024

Най-високата стойност на Биткойн или над 64 000 крачки ще измине на 30 май екипът на Nexo – водеща институция в сферата на дигиталните финанси, за да подкрепи равния достъп до качествено образование на всяко дете в България по време на благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза”, организирано от „Заедно в час”.

За всяка направена крачка от служител на компанията Nexo дарява по 0,001 лв. Старт на шествието ще дадат двама души от екипа на Nexo, които допълнително ще изминат 640 км на колело. Целта на инициативата „Предизвикай се с кауза”, която ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света, е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира да изпълнят лично спортно предизвикателство в рамките на един ден.

Събитието се организира за първи път от фондация „Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Nexo е генерален партньор на инициативата и една от първите компании, които избират да използват събитието и за тиймбилдинг активност.

Гордея се, че подкрепяме „Заедно в час” с такъв хъс и в такъв мащаб. Екипът ни добре знае какво предизвикателство е да се постигне глобален успех от България. Искаме да променим нагласите, а образованието е ключов фактор, за да постигнем тази цел,” сподели Александър Починков, вицепрезидент „Инженеринг” в Nexo.

„Предизвикай се с кауза” е отворено за хора от всички възрасти и с различна физическа подготовка. Всички желаещи да се включат трябва предварително да се регистрират на сайта на събитието със символично дарение за „Заедно в час” и да изберат своята спортна категория – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава само да преборят своето предизвикателство до 30 май или на
самата дата.

Освен Nexo в „Предизвикай се с кауза” с екипни предизвикателства ще се включат и други компании от различни сфери. Събитието подкрепят и редица популярни лица от спорта и културата, сред които Алек Алексиев, Ники Илиев, Валентина Каролева, Кубрат Пулев, Александра Жекова, Йордан Йовчев и други.

За много от компаниите инициативата е възможност да сплотят екипите си в ситуация на пандемия с благотворително събитие, което позволява на всеки да се забавлява и да надскочи себе си, но и да допринесе за кауза, която е изключително важна за цялото общество,” коментира Ния Янакиева, сътрудник „Развитие и фондонабиране” в „Заедно в час”.

Фондация „Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. „Нов път в преподаването” е популярната програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа и възможности за кариерно развитие като учители. Новата програма на фондацията „Училища за пример”, която стартира през 2020, е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.

„Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All. Партньори на „Предизвикай се с кауза” са още Garitage Park, Garitage Sports Center, зала “Левски София”, детска градина “Веселото Гардже”, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.

Медийни партньори на събитието са bTV, сайтовете Майко Мила, Обекти, Мениджър Нюз, Новите родители, Под моста, sCool media, НПО порталът и др.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author