27 април, 2024

Amazon представи нова услуга, предназначена за помощ на клиентите в управлението на миграцията на приложенията към AWS, гласи публикация в блога на компанията.

Чани Юн, Principal Developer Advocate в AWS написа, че AWS Application Migration Service ще съдейства за свеждане до минимум на “интензивните manual процеси, склонни към грешки, като автоматично репликира цели сървъри и конвертира source сървърите на клиентите от физическа, виртуална или облачна инфраструктура, която да работи на AWS.

Той добавя, че услугата улеснява процеса, като автоматизира миграцията за различни приложения на AWS.

Досега клиентите са използвали CloudEndure Migration или AWS SMS за процеса, като от AWS вече призовават клиентите да преминат към Application Migration Service, защото позволява преместване на приложения в AWS, без да се налага да се правят промени в тях, тяхната архитектура или мигриралите сървъри, споделя Юн.

Той също пише, че използването на AMS може да намали разходите, свързани с миграцията, тъй като потребителите не е необходимо да плащат за „множество решения за миграция, специализирано разработване на облак или специфични за приложението умения“.

Преди мигрирането, могат да бъдат направени non-disruptive тестове, чрез които да се осигури увереността, че критични приложения като SAP, Oracle и SQL Server също ще работят на AWS.

Услугата вече е достъпна за клиенти в части от САЩ, Азиатско-Тихоокеанския регион и Европа. Извън тези региони все още ще трябва да използва CloudEndure Migration.

Amazon отбеляза, че услугата е безплатна само за 90 дни, след което клиентите ще бъдат таксувани за всяка инфраструктура на AWS, която е предоставена по време на миграция и след прекъсване.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author