20 април, 2024

Може би все пак ще станем свидетели на „DOGE-1 Mission to the Moon“. В неделя Geometric Energy Corporation обяви, че DOGE-1 ще бъде първият комерсиален лунен товар в историята, платен изцяло с DOGE. Очаква се това да се случи през първото тримесечие на 2022 г. и Илон Мъск написа в Twitter, че Dogecoin ще бъде първото меме в космоса и първата криптовалута в космоса.

Криптовалутата се увеличи малко след туита, но не успя да надвиши спада, причинен от участието на Мъск в SNL. Той каза, че ако DOGE е просто „меме“ и „измама“, то криптовалутата може да отиде дори до Луната буквално и метафорично. Вече не е шокиращо, че постовете на Мъск са способни да се отразят на цената. Ето че те вече направиха Dogecoin от меме и майтап, в четвъртата по големина криптовалута в света.

Dogecoin скочи с над 800% само за месец, достигайки обща пазарна стойност от над 70 милиарда долара. Но Dogecoin падна драстично, след като самият Мъск го нарече „измама“ при появата му в SNL миналата събота.

Той също публикува туит, в който пита своите последователи дали Tesla трябва да приеме криптовалутата като плащане или не. Публикацията спечели 20% за Dogecoin и помогна да се изкачи над $0,55.

Тагове: , , , , , , , , ,
Author