24 април, 2024

Преди известно време Epic Games демонстрира страхотния cloud-based инструмент MetaHuman Creator, който позволява създаването на изключително реалистични цифрови хора или персонажи, които могат да бъдат монтирани и анимирани в Unreal Engine. Но докато до този момент MetaHuman беше просто загатнат, то вече Epic Games го отваря за ранен достъп, като потребителите могат да се регистрират и да го изтеглят.

Технологията на MetaHuman Creator е меко казано впечатляваща, като с функциите, които приложението позволява, се действа бързо и се спестява значително време. От компанията посочват на сайта на Unreal Engine, че създаването, разработката на толкова високо реалистични цифрови хора, нормално би отнела седмици и дори месеци. Е, тук това време е намалено до “по-малко от час“.

“Безпрецедентен стандарт за качество, изработка и реализъм. Когато приключите с работата по персонажа си, можете да го изтеглите и имплементирате в собствен проект, да го анимирате в Unreal Engine”. 

Дигиталните хора са бъдещето,” се казва на сайта на Unreal Engine. MetaHuman позволява прецизиране на лицевите и кожните особености на тялото, прическата, облеклото и още много други физически елементи. Повече за MetaHuman и впечатляващата технология можете да прегледате на видеата.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author