19 април, 2024

Въпросите със заплатите винаги предизвикват силни интереси и дебати сред заетите в сектора, като има един, подлежащ на постоянни дискусииНа какъв етап от интервюто за работа трябва да се определя заплащането? Разбира се, кандидатстващите за дадена позиция предпочитат да е ясно колко точно предлага фирмата. От другата страна обаче, компаниите масово са на различно мнение и заплащането попада в зоната на конфиденциалната информация.

На първо място, участвалите в проучването “Заплатите в софтуерния бранш 2021” задават отговора – “По време на процеса на интервюиране” с цели 34.2%.

Второто място е за разработчиците, които искат да имат информацията една стъпка по-рано. 29.5% смятат, че заплатите трябва да се отбелязват още от самата обява.

На трето място пък, попълнилите анкетата смятат, че този въпрос е първото нещо, което трябва да се договори. “Ако заплащането не е добро, няма нужда да си губим взаимно времето”, посочват 22.4%.

Следва и един не толкова популярен отговор. Според 12.4% от участниците в “Заплатите в софтуерния бранш 2021”, заплащането трябва да се определя, след като компанията вече е решила да наема кандидата. Тук явно отговорилите смятат, че е най-добре да е сигурно включването на даден специалист в една организация, а чак след това може да започне да се договаря заплащането.

На последно място, със скромните 1.5%, участниците задават “Друго”.

Важно е да се отбележи също, че интересът на разработчиците и ИТ специалистите към “Заплатите в софтуерния бранш 2021” е дотам, че до момента имаме над 10 000 участници. Това означава и че процентите са една добра извадка за сектора.

Не забравяйте, че все още можете да споделите мнението си по всички въпроси в проучването и да спечелите страхотни награди!

Не пропускайте и да се регистрирате безплатно за събитието „Заплатите в софтуерния бранш 2021“, което ще се проведе на 15 април! В него ще обявим резултатите от едноименното проучване и ще ги коментираме с водещи специалисти от ИТ сектора.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author