20 април, 2024

Майлстоун Системс постига нетна печалба от 1 милиард датски крони през 2020, като в България местният екип по продажби се увеличава двойно, за да отговори на нарастващото търсене.

Нетните приходи на компанията възлизат на 136,4 млн. евро (1 милиард датски крони) през 2020 г., което се равнява на 1% спад в сравнение с 2019 г., когато компанията отчете рекордна година и ръст на приходите. През 2020 г. Майлстоун Системс отбелязва и понижение от 9% в оперативния си доход (EBIT), който през 2020 г. е 15 млн. евро. Понижението е в резултат от въздействието на пандемията върху продажбите, в комбинация с инвестициите, които компанията прави. Инвестициите са в две направления – развитие и създаване на нови работни позиции, които целят да стимулират бъдещ растеж.

Предвид предизвикателната ситуация, годишният ни резултат е успешен, постигнат от хората ни, без които дългосрочният растеж би бил невъзможен. Бързо адаптирахме начина, по който управляваме компанията и открихме нови методи да подкрепяме мрежата си от партньори. Тази устойчивост, в комбинация с адаптивността на служителите и партньорите, ни помогна да посрещнем трудната година“, сподели изпълнителният директор на Milestone Systems Томас Йенсен.

В България през 2020 г. се удвоява екипът на отдел „Продажби“ в Майлстоун Системс. Той отговаря както за проектите на родна почва, така и за проекти в останалите държави от Централна и Източна Европа и Русия. Наблюдава се нарастващо търсене в 3 основни сектора: държавния, производствения и индустриалния. Видео технологиите помагат на бизнеса да автоматизират логистичните процеси, за да увеличи ефективността си и да сведе до минимум ръчната намеса. Видео данните се използват все по-често и за „интелигентни“ градски решения, като действат като „очи“ за всякакви цели, от измерване качеството на въздуха и решения за безопасност, до управление на трафика. С наличните визуални данни градовете могат да предприемат действия по отношение на обществените предизвикателства по нови и далеч по-ефективни и по-добре информирани начини.

Индустрията се развива бързо и през 2021 Майлстоун Системс в България планира да увеличи капацитета на своите R&D отдели с близо 15%.

Гледайки напред, изпълнителният директор Йенсен очаква още предизвикателства, но и няма търпение да види как се реализират плановете на Майлстоун Системс за продължителен растеж. „Covid-19 донесе несигурност и непредсказуемост през 2020 г. Пандемията все още не е зад гърба ни, така че предвиждаме както предизвикателства, така и възможности. Убедени сме, че със стабилния ни план за справяне с Covid-19, 2021 г. ще бъде поредната година на растеж за Майслтоун Системс“, добави той.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author