25 април, 2024

След две години работа по React Hook Form, излезе последната версия – React Hook Form 7.0. Библиотеката помага в проверката на формулярите в React, като е минималистична и няма множество други зависимости – ефективна и лесна за използване и се изисква по-малко писане на код, за разлика от други библиотеки за формуляри. Ако не използвате React Hook Form, то определено можете да разгледате новата 7-ма версия. Ако пък сте вече потребител, то можете да погледнете наръчника за миграция от v6 към v7.

Reach Hook Form 7.0 се фокусира върху някои основни аспекти. Това са:

  • (DX) Strict typed form
  • Reduce package size
  • Performance enhancements
  • improve API’s simplicity and consistency

React Hook Form има за цел да направи живота на разработчиците по-лесен, като освен по-малкото количество код за писане, то са премахнати и ненужните ре-рендери. Можете да разгледате повече за Reack Hook Form и новата стабилна седма версия ТУК. Ако пък вече използвате RHF, то инструкциите за мигриране от v6 към v7 са ТУК.

Също така можете да изгледате краткото разяснително видео за React Hook Form, направето от един от създателите на библиотеката – “Bill” – и да разберете повече за това, защо той нарича новата версия “developer-friendly“.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author