25 април, 2024

LG официално спира мобилния си бизнес, поради причината, че загубите не престават да се увеличават. Още през януари се появиха спекулации относно бъдещето на LG като производител на мобилни телефони, но нямаше пълна яснота, като дори тогава бе отречена информацията, че компанията ще спре производството си. Ето че три месеца по-късно LG са притиснати в ъгъла и изкараха официално изявление за ситуацията си.

На този етап портфолиото от LG смартфони на пазара ще остане налично и продажбите на устройствата ще продължат да съществуват. Поддръжка също ще има, както и актуализиране на софтуера “за период от време, който ще варира в зависимост от региона“. Компанията очаква да завърши ликвидацията на мобилния си бизнес до края на юли, въпреки че отбелязва, че някои телефони на LG може да продължат да се продават и след тази дата.

Въпреки крахът на производството на мобилни телефони, то LG има намерението да продължи да използва своя опит в мобилната сфера, в разработка на 6G, като помощ за по-нататъшно укрепване на конкурентоспособността в други бизнес области.

Към декември месец, дялът на компанията в световния пазар за мобилни устройства, бе едва 1.7%.

LG Electronics Inc. обяви, че закрива своя бизнес отдел за мобилни устройства. Решението бе одобрено от борда на директорите по-рано днес. 

Стратегическото решение на компанията да напусне конкурентния сектор за мобилни устройства ще позволи фокусиране на ресурсите върху развитието на други области, като например компоненти за електрически автомобили, умни домове, роботи, изкуствен интелект и business-to-business решения, както и други платформи и услуги,” се казва в изявлението на компанията.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author