25 април, 2024

Помните ли нашето предизвикателство March ChallengeРазпространението на многообразие и равни права сред всички не е еднодневна задача, нали? Споделихме ви, че месец Март е най-цветният месец в годината, посветен на женската сила, лидерството и приобщаването на жените. Е, ние вярваме, че всички месеци през пролетта също заслужават равни права! Именно поради това искаме да разширим нашето предизвикателство за месец Март и да го свържем с още една инициатива – Европейският Месец на Многообразието 2021.

Ако не сте чували за това преди, позволете ни да обясним малко повече.

Европейският месец на многообразието цели да разпространи идеята и да акцентира на значимостта от многообразие на нашите работни места, както и въобще, в обществото из целия Европейски съюз. Той отбелязва усилията на организациите за насърчаване към многообразие и многообразни екипи на работа, както и изграждането на приобщаваща работна среда.

Европейската комисия се ангажира да насърчава многообразието и приобщаването, и да се бори с дискриминацията чрез законодателство от много дълго време. Сега, по време на пандемията COVID-19, ние вярваме, че разпространението на тази идея е най-доброто нещо, което можем да направим.

И ако това не ви звучи познато, то явно още не сте взели участие в нашия проект March Challenge. Е, няма нищо невъзможно. Нашият екип все още приема номинации.

Искаме да разпространим тази инициатива сред публични институции, частни компании, организации с нестопанска цел, градове и др., и да работим заедно за изграждане на еднакви и приобщаващи ИТ среди.

Нашето предизвикателство не може да бъде поставено във времеви граници, особено когато толкова много от вас проявиха голям интерес към темата.

Присъединяването на тези два проекта ще ни даде време да изслушаме повече истории, да разширим обхвата си, да разпространим гласа си и да покажем по-голям интерес към тази належаща тема. 

Нека всички да отстояваме многообразието

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author