20 юли, 2024

Социалните мрежи предоставят голяма среда за изразяване и дори могат да се считат за еталон на свободния и демократичен изказ. Чрез тях ние се уведомяваме за света и от тях се генерира огромен поток информация. Но тя крие и друго острие, което по деликатен начин се просмуква сред обществата и нагласите – дезинформацията. Това ще бъде и темата на следващото издание на рубриката “На Живо”, която ще се проведе на 18 март от 15:00 ч. на Facebook страницата на DevStyleR. Бъдете с нас и с темата “Фалш: Fake news, дезинформация, технологии и етика“.

Това е може би сред най-сериозните проблеми на днешното информирано за всичко човечество – попадането на фалшиви новини, използването на фалшиви профили, ботове и всякакви други механизми, така че да се разклати всеобщото мнение по важни въпроси или просто да се генерира трафик чрез огромни спам кампании с горещи заглавия.

Къде е етичната страна на тези технологични удобства, без които не можем да живеем? Какво може да се направи от технологична гледна точка и как би могъл да се регулира и редуцира този проблем, който разделя множество хора?

Бъдете с нас на 18 март от 15:00 ч. на Facebook страницата на DevStyleR, когато със специални гости ще говорим по темата “Фалш: Fake news, дезинформация, технологии и етика”!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author