20 юли, 2024

Paysafe анонсира днес нова глобална сделка с технологичния гигант Microsoft, която има за цел да подкрепи стратегическата трансформация на Paysafe към изцяло облачно базирани платежни услуги.

Като част от сделката, Paysafe ще въведе в бизнес процесите си отворената облачна платформа Microsoft Azure, заедно с редица инструменти за плащания и търговски услуги за своите клиенти в САЩ. Това ще гарантира повече гъвкавост при платежните методи и ще предостави по-добра измеримост на  глобалния отпечатък върху картовите услуги на Paysafe.

Според Рой Астън, главен информационен директор в Paysafe,

„Нашето сътрудничество с Microsoft е на много равнища, заради което се радваме, че продължаваме да го надграждаме и развиваме с последната интеграция за платежните ни решения в Microsoft Azure. Нашата облачна стратегия е проектирана така, че да ни позволи да създаваме иновации постоянно и в мащаб, с което да предоставяме още по-висок клас обслужване на крайните ни клиенти и търговците, с които работим“.

 

„Радваме се, че ще бъдем партньор на Paysafe при изпълнението на облачната им стратегия“, сподели Тревър Нийс, старши директно глобални плащания в Microsoft. „Продуктите и услугите на Microsoft Azure имат доказан опит в това да помагат на организациите да превръщат идеите си в реални, сигурни и измерими решения. Много е вълнуващо как това ще се отрази на начина, по който хората правят плащания и покупки по цял свят“.

Преходът на Paysafe към Azure цели да оптимизира решенията за търговци по начин, който е значително по-гъвкав. Това ще позволи на компанията да се фокусира върху иновации, за да отговори на нуждите на бързо развиващата се финтех индустрия с помощта Microsoft – това ще гарантира възможност за растеж и устойчивост на решенията.

Тази нова посока в партньорството между Paysafe и Microsoft представлява надграждане върху реализираните наскоро интеграции на Microsoft с paysafecard – решение за онлайн кешови плащания на Paysafe като метод за плащане за милиони клиенти на Microsoft Store и Xbox.com в 22 държави. Има планове за разширяване на броя държави, в които услугата е достъпна през първата половина на 2021 година.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,