19 април, 2024

Здравното мобилно приложение Medrec:M вече поддържа да се следят ефективно задължителните и препоръчителни имунизационни планове в съответната държава.

В новата версия потребителят може да зареди и да проследи различни ваксинационни планове, в зависимост от конкретните си нужди. По подразбиране първоначалното зареждане е според посочената в настройките държава на пребиваване. В списъците за всяка от 19 различни държави присъстват както задължителните ваксини, вписани от здравните власти в задължителния имунизационен календар на съответната страна, така и препоръчителни при пътуване. Предвидени са възможности за търсене по заболяване или категория, с допълнителна информация за всяка отделна ваксина.

Потребителят може да запише датата на получаване на всяка от дозите за конкретна ваксина, както и да следи кога трябва да получи следваща. Функцията е особено полезна за проследяване на имунизациите в детски профили.
Друго подобрение в приложението е добавянето на възможност за организация на записаните симптоми, документи, жизнени показатели, планове за медикаменти и лабораторни изследвания. Трябва да се има предвид, че в този случай мобилната апликация поддържа хронични и временни здравни проблеми.

Приложението е разработено от „Сирма Груп Холдинг“ АД – една от най-големите софтуерни групи в България, пионер в областта на технологиите с изкуствен интелект. Компаниите в групата създават световно разпознаваеми софтуерни продукти на базата на семантични технологии, индустриален софтуер, приложения в областта на телемедицината, киберсигурност и облачни решения, платформа за електронно управление, електронни административни услуги, музеен софтуер и др.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,