27 април, 2024

От CD Projekt Red обявиха, че вторият основен patch за Cyberpunk 2077 ще бъде отложен до края на март месец, като причина за това е обширният обхват на patch-а, плюс наскорошна ransomware атака. Компанията не влиза в подробности, но в доклад на Bloomberg се цитират анонимни източници, които споделят, че ситуацията е дори по-лоша, отколкото можем да предположим. Сякаш не бе достатъчно досегашното напрежение за екипа на CD Projekt Red.

Играта определено се оказва проблемна, тъй като миналата година бе отлагана няколко пъти, а разработчиците дори получаваха смъртни заплахи. След това я пуснаха, но се оказа, че е пълна с бъгове и не върви добре на всички платформи и конзоли, следователно трябваше да бъде изтеглена. Та, препъни камък след препъни камък, сега идва ред и на ransomware атака. Можем да си представим стресът под който са служителите (така или иначе поставени под обстрел от гейм обществото), при мисълта за изтичане на лична информация.

Ясно става, че екипът работи от вкъщи поради ситуацията с COVID. Тъй като обаче, откупът изискан от хакерите не е платен, то разработчиците не могат да влязат във VPN, за да получат достъп до необходимото за работа от вкъщи. Вследствие на това са били помолени да изпратят компютрите си то ИТ отдела, за да бъдат сканирани за злонамерен софтуер.

На този етап, “пълното” изживяване в Cyberpunk 2077 остава в далечината.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author