20 юли, 2024

Бърнаута е все по-сериозно навлизаща в дневния ред тема, която компаниите не могат повече да пренебрегват. Продуктивността е най-доброто качество в един служител, но къде спира тя и стартира началния стадий на бърнаут? Бъдете с нас и рубриката “На Живо” на 04.03.2021 г. от 15:00 ч., когато ще обсъдим именно темата “Тънката граница между продуктивността и бърнаута”.

Успешна работа, добра компания, чудесен екип и всичко върви в норма. Да си продуктивен е сред най-добрите усещания за един служител. Но от другата страна на границата стоят хроничният работен стрес, психическа, емоционална и физическа умора, безсъние, раздразнителност и проблеми с концентрацията на работното място. Хората, преживяващи бърнаут може да излязат трудно от неговата хватка и е от голямо значение симптомите да бъдат уловени навреме.

Амбициозността да свършиш всичко като хората, да имаш идеал за добре свършена работа и да искаш да се доказваш пред своите колеги и работодатели е нещо добро, докато не се трансформира в по-лошия сценарий, в който ставаш неспособен да свършиш работата си. Това е особено примесено и конкретно с технологичните професии, които са свързани с постоянна работа пред екран, а писането на код може да е силно натоварващо. Не е и случайно, че именно ИТ специалистите са сред най-застрашените от изпадането в бърнаут.

Бъдете с нас на 04.03.2021 г. от 15:00 ч., когато ще обсъдим темата “Тънката граница между продуктивността и бърнаута”!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,