23 април, 2024

Възможно ли е да се изгради интелигентен град в пустинята на Невада, който да работи с дигитални валути и блокчейн технология? Разбира се, според Джефри Бърнс – главен изпълнителен директор на базираната в Невада Blockchains LLC. Но кой ще управлява тази огромна територия? Е, самата компания.

Компанията всъщност иска да пробие до 2022 г. в Стори Каунти, на 12 мили източно от Рино. Предлага да се построят 15 000 жилища и 33 милиона квадратни метра търговско и индустриално пространство в рамките на 75 години. Бърнс казва, че традиционното правителство не предлага достатъчно гъвкавост, за да създаде общност, където хората могат да измислят и прилагат нови приложения за технологията на компанията му.

Трябва да има място на тази планета, където хората да са готови просто да започнат от нулата и да кажат:„ Няма да правим нещата по този начин, само защото това е начинът, по който сме ги правили до този момент “, казва Бърнс.

Той иска Невада да промени законите си, за да позволи на „иновационните зони“, да имат правомощия като тези на окръжното правителство, включително създаване на съдебни системи, налагане на данъци и изграждане на инфраструктура, вземане на решения за управление на земя и води.

Това всъщност е най-големият проблем пред плановете – законът. По принцип Бърнс иска да сформира правителство върху земята, която притежава неговата компания (земята за бъдещия интелигентен град, която компанията е купила през 2018 г.). Това ще даде власт над всичко в ежедневието, от училищата до органите на реда, решенията относно данъците и т.н. Това е огромна стъпка за управлението на Невада във времена, в които технологичните компании са поставени в сериозни антитръстови дела в Америка, с основна причина – създаване на монопол.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author