19 април, 2024

След конференцията на Facebook с тема печалбите от Q4, се оказа че производителят на iPhone е един от най-големите конкуренти на социалната мрежа, като Зукърбърг директно се конфронтира с Apple. Според него, бъдещите резултати на Facebook могат да бъдат засегнати от промените в поверителността на iOS 14. От друга страна, Зукърбърг заяви, че въпросните промени са насочени към полза на iMessage и увреждат малкия бизнес. Ето част от коментара на Зукърбърг във връзка с темата.

Apple наскоро пусна така наречените „nutrition labels“, които се фокусираха предимно върху метаданни, които приложенията събират, а не върху поверителността и сигурността на действителните съобщения на хората. iMessage по подразбиране съхранява непредвидени криптирани резервни копия на вашите съобщения, освен ако не деактивирате iCloud. Така Apple и правителствата имат възможност за достъп до съобщенията на повечето хора… когато става въпрос за най-важното, защита на съобщенията на хората, мисля, че WhatsApp очевидно е по-добър,“ заяви Марк Зукърбърг.

Също така, той специално подчертава, че все повече вижда Apple като един от „най-големите ни конкуренти„. Според него iMessage е ключов елемент за екосистемата на Apple и дори се предлага предварително инсталиран на всеки iPhone, като се предпочита с „частни API-та и разрешения, поради което iMessage е най-използваната услуга за съобщения в САЩ„.

Apple имат всички стимули да използват доминиращата позиция на платформата, за да се намесват в начина, по който работят нашите приложения и други приложения, което те редовно правят, за да се предпочитат техните. И това се отразява на растежа на милиони бизнеси по целия свят, включително с предстоящите промени в iOS 14, много малки фирми вече няма да могат да достигат до своите клиенти с насочени рекламиМисля, че тази динамика е важна за хората да разберат, защото ние и другите ще се изправим срещу това в бъдеще,“ завършва Зукърбърг.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author