19 април, 2024

Над 600 IT ентусиасти кандидатстваха за новата безплатна платформа за обучение по програмиране Booost. Тя стартира официално на 25.01 и предлага практическо обучение по програмиране с изцяло онлайн курсове.  Одобрените за Booost получават достъп до платформа, където имат възможността да се включат в първия трак на обучение – разработване на игри. Там ги очакват курсове с практически уроци и задачи в сферата на софтуерната разработка.

След придобиване на ключови познания в програмирането, т.нар. „бууустъри“ ще могат да се включат и в трака за разработване на уеб-базирани приложения. Участниците в програмата сами определят с какво темпо да учат, а материалите са подбрани и написани от софтуерни разработчици с дългогодишен и разнообразен опит
в ИТ сферата в България.

Цялата платформа е геймифицирана – трупат се точки, има постижения и награди, а най-добрите „бууустъри“ са представени в ранглиста. Част от това обучение са и онлайн събитията, по време на които курсистите ще могат да приложат знанията си на практика, спрямо показаното от специалистите. Екипът на Booost ще дава подробна обратна връзка към решенията на задачите на обучаващите се.

Обучението е разделено на периоди, наричани още „генерации,“ трае 3 месеца и е разделено на 3 основни модула с различни нива на сложност – „фази.“ Целта на програмата е да подготви силни ИТ кадри и да направи достъпна работата им в индустрията. Курсистите, завършили програмата с най-високи резултати, ще
имат възможността да получат работни оферти от водещи IT компании в България.

Допълнителна информация и новости за Booost можете да намерите на официалния сайт www.booost.bg, както и на официалната страница на програмата във Facebook, а също така очаквайте и специалното издание на рубриката „На живо“ на DevStyleR в петък, 29.01.2021 г. от 15:00 на Facebook страницата ни, в което Димитър Николов, Team Lead на платформата ще ни разкаже повече за нея и ще демонстрира как тя работи!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author