24 април, 2024

Президентът Доналд Тръмп помилва Антъни Левандовски – бившият инженер на Uber, осъден на 18 месеца затвор за кражба на търговски тайни от Google. Заедно с него са амнистирани още 143 души – от бившия съветник Стивън К. Банън до рапъра Лил Уейн.

“Президентът Тръмп изцяло помилва Антъни Левандовски. Амнистията има силната подкрепа на Джеймс Рамзи, Питър Тиел, Майлс Ерлих, Ейми Крейг, Майкъл Овитц, Палмър Лъки, Райън Питърсън, Кен Голдбърг, Майк Йенсен и др. Г-н Левандовски е американски предприемач, който е ръководил усилията на Google за създаване на технология за безпилотно управление на превозни средства. Г-н Левандовски пледира виновен по 1 криминално обвинение, повдигнато по граждански иск. Трябва да се отбележи, че дори съдията по делото го е нарекъл “брилянтен, иновативен инженер, от който нашата страна има нужда”. Г-н Левандовски е платил значителна цена за своите действия и планира да отдаде таланта си в полза на общественото благо”, се казва в писмо от прес-секретаря на Доналд Тръмп.

Левандовски напуска Google през 2016 година, за да създаде собствена компания за камиони с автономно управление, която по-късно е придобита от Uber за 680 милиона долара, според CNET. Това става причина компанията, в която преди това е работил, а именно Waymo, която е собственост на Google да заведе дело срещу Uber за предполагаема кражба на търговски тайни, свързани с технологии за безпилотно управление на превозни средства.

Фотокредит: Automotivenews

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,